Vanessa earns a base salary of $400.00 every week with an additional5% commission on everything she sells. vanessa sold $1650.00 worth of items last week.

Answers

The systems of equation are \left \{ {{v+g=21} \atop {10v+12g=240}} \right..

Vanessa worked for 6 hrs and Geneva worked for 15 hrs to earn exactly $240.

Step-by-step explanation:

Let the number of hours worked by Vanessa be 'v'.

Let the number of hours worked by Geneva be 'g'.

Given:

Total number of hours worked = 21 hours

So we can say that;

Total number of hours worked is equal to sum of number of hours worked by Vanessa and number of hours worked by Geneva.

framing in equation form we get;

v+g=21              ⇒ equation 1

Also given:

per hour earnings of Vanessa = $10

per hour earning of Geneva = $12

Total they need to earn = $240

So we can say that;

Total they need to earn would be equal to sum of  per hour earnings of Vanessa multiplied by number of hours worked by Vanessa and per hour earning of Geneva multiplied by number of hours worked by Geneva.

framing in equation form we get;

10v+12g =240     ⇒ equation 2

Hence The systems of equation are \left \{ {{v+g=21} \atop {10v+12g=240}} \right..

On Solving above equations we get;

First we will multiply equation 1 by 10 we get;

10(v+g)=21\times10

10v+10g =210     ⇒ equation 3

Now Subtracting equation 3 from equation 2 we get;

10v+12g -(10v+10g)=240-210\\\\10v+12g-10v-10g=30\\\\2g =15

Dividing both side by 2 we get;

\frac{2g}{2}=\frac{30}{2}\\\\g =15\ hrs

Now Substituting the value of g in equation 1 we get;

v+g=21\\\\v+15=21\\\\v=21-15 =6\ hrs

Hence Vanessa worked for 6 hrs and Geneva worked for 15 hrs to earn exactly $240.

Step-by-step explanation:

total pay = 400 + 1650×5/100

=482.5

her total pay last week was 482.50

\\
\text{Given that the base salary of Vanessa is }\$400.00 \text{ every week}\\
\\
\text{And she gets an additional }5\% \text{ commission on everything she sells}.\\
\\
\text{Given that last week Vanessa sold }\$1650.00 \text{ worth of items,}\\
\text{so her commission last week was}\\
\\
=5\% \text{ of 1650}\\
\\
=0.05\times 1650\\
\\
=\$ 82.5\\
\\
\text{hence the total salary of Vanessa for last week}=400+82.5=\$482.5

Hence the total salary of Vanessa last week was $482.5

$492.50

Step-by-step explanation:

To start off, we already know that Vanessa makes at least $400 every week. What we don't know is how much Vanessa makes from her 5% commission on what she sells.

To solve for that, we need to find what 5% of $1,850 is. This can be done by multiplying $1,850 by 5%. Remember, we need to change 5% into its decimal form (5% -> \frac{5}{100} -> 0.05).

$1,850 x 0.05 = $92.5

This means that Vanessa made $92.5 off of commissions last week. The last step is to add her base salary of $400 to her commission sales and we get our final answer.

$400 + $92.5 = $492.50

Vanessa's total pay last week was $492.50

$105

Step-by-step explanation:

Salary for 3 hrs=$63

Salary for 5hrs= salary for one hour×5 hrs,

Salary for one hour= 63/3=$21

Salary for 5 hours= 21×5: $105

$105

Step-by-step explanation:

I used a proportion to solve this:

\frac{63}{3} = \frac{x}5}

Cross multiply:

3x = 315

Divide both sides by 3

x = 105

5% is $82.5. So total pay last week is 482.5.
$482.5 is the FINAL ANSWER

To find commission:
We can use the base of 100% being 1650
We can use 5% because thats her commission
Use: 100(x)=1650(5) -> 100(x)=8250 after doing math, youll get the outcome of 82.5 commission

To find the total:
Just add that commission to her total being 82.5 + 400 = 482.5 $

Vanessa´s total pay was $482.50.

Step-by-step explanation:

We have to add the amount of the 5% commission on Vanessa´s sales to her base salary of $400 to find out her total pay.

Since the total value of her sales was $1650, the amount (x) of her commission will be:

x = 1650 × \frac{5}{100}

x = 16.5 × 5

x = 82.50

Adding this to her base salary we get:

400 + 82.5 = 482.5



Do you know the answer?

Other questions on the subject: Mathematics

B. perform an almost entirely legislative function.Explanation:Being part of the United States Congress, which is a legislative governmental body, congressional committees also mai...Read More
2 more answers
Mathematics, 21.06.2019, attp203
yes the total will be same because in both of them the expression.is rearranged but their sign remains the same hence it hss just been shuffled...Read More
3 more answers
Mathematics, 21.06.2019, Gabriel134
explanation: the loan estimate encourages consumers to shop. since it is the lenders who are required to issue a standardized loan estimate in a specific time frame, this way consu...Read More
3 more answers
(m - n ) = bmn = cThe relationship between m and n is such that their product is c  and their difference is bStep-by-step explanation:roots are   x = -m   and  x = n-m   =   -b/2 -...Read More
2 more answers