Which sentence from the passage best supports the idea that troy and javie have been friends for a long time?

"it’ll be weird since i’ve been playing with him since we were five when we started out in t-ball."
"sure wished javie and my other buddies nate and brent were here."
"after i got home, i went to e-mail javie about tryouts and saw a message from him."
"it’s great being kept in the loop on stuff going on back home and to know that i’m not forgotten by my friends there."

Answers

Hello,

You are missing some information, but I think this question was part of my English last semester Final Examen, so I know the answer. Let me quote a paragraph from the passage:

"Man, that e-mail really ramped up my homesickness. Last year, we beat the Black Hawks in almost every game we played against them, even on their turf. I’m not sure I even want to be on a team here since I don’t know their stats and who they play against. What’s the point? It’s not like the challenge we had playing against the Black Hawks, and it definitely won’t feel the same since I won’t be playing with Javie. It’ll be weird since I’ve been playing with him since we were five when we started out in T-ball."

Correct answer is letter A - I'm not sure if yo have the same order, but this is the sentence: It’ll be weird since I’ve been playing with him since we were five when we started out in T-ball.

This statement allows us to believe that they have been friends for a long time and that their friendship is a very close one. The use of present perfect continuous, which describes an action that has been taking place between the past and the present, and the age he gives us (since they both were five), are proof of their friendship.

"It'll be weird since I've been playing with him since we were five when we started out in T-ball."

Explanation:

The phrase "It'll be weird since I've been playing with him since we were five when we started out in T-ball." it shows that the characters know each other and have had a friendship since they were children and that this friendship accompanied them until adulthood. This can be seen when the character says that they have been playing together since the age of five.

"It’ll be weird since I’ve been playing with him since we were five when we started out in T-ball."

Explanation: While all of the sentences imply a friendship that is not new, only this one gives an explicit time expression ("since we were five") that confirms they have been friends for years.



Do you know the answer?

Other questions on the subject: English

English, 21.06.2019, nijanicole164
1. an introductory word, phrase, or clause which is missing the word(s) it is supposed to modify- dangling modifierwords, clauses or phrases which add description is known as a mod...Read More
1 more answers
English, 22.06.2019, michaelgold1
the correct answer is: from context clues heliotrope is probably a flower.a heliotrope are peruvian plants that have small purplish plants....Read More
2 more answers
English, 22.06.2019, keyshawn437
They are using ethos. Ethos, as a rhetorical appeal, is a mode of persuasion that uses a source or a figure that shows credibility, expertise, prestige or character to convince an...Read More
1 more answers